Info

Gilly Hickman

Gilly werd geboren in Engeland en volgde haar opleiding in Bush Davies School en in London Studio Centre. Zij begon haar carriére bij het Wiener Ballet Theater en vervolgens ging ze als soloiste naar het English Bach Festival met optredens  in het Royal Opera House in Covent Garden in London en in El Theatro Principal in Valencia.
Daarna ging ze op tournee met het Vienna Festival Ballet. Vervolgens kwam ze in Duitsland terecht en danste bij het Landestheater Coburg meerdere rollen in o.a. “Coppelia”, “Diary of Ann Frank”, “Les Biches”, “ Romeo & Julia”. Soloiste was ze o.a. in “Finsternis”, en “ A Ghost Story”, twee balletten gemaakt door Andy De Maertelaere.
Na Coburg danste ze nog in enkele Osnabrück Stadische Bühnen producties zoals “Coppelia”, “Faces”, “Yerma” en “Chicago”.
In Duitsland creëerde ze reeds enkele choreografieën.
Sinds ze in België woont, werkte ze in verschillende balletscholen:o.a. in de Ijvi Hagelstein Dans Studio , de school van Studio 100. Gilly heeft ook een haar Cecchetti Ballet Teachers diploma behaald.
Sinds September 2005 werkte ze aan een nieuwe uitdaging, het leiden van de Balletschool “Turning Point Balletschool” Schilde.

Turning Point Balletschool Schilde

De balletschool is onder leiding van Gillian Hickman en is al sinds vele jaren een succesverhaal in en rond Schilde. Kinderen keren jaarlijks terug om ballet te leren als hobby onder professionele begeleiding. Door training kunnen deze kinderen een goede en sterke basis opbouwen, waarbij sommigen hierdoor zelfs aan een mogelijke dans carrière kunnen werken. De school heeft dus een sterke fundering die een springplank kan zijn naar de professionele scholen in Europa.


Turning Point Balletschool

Zoek